20 Jun

Politika privatnosti

Tumačenje politike privatnosti važi za veb-sajt etaktiker.rs.

Korišćenje podataka

Kako bismo konstantno optimizovali veb-stranicu, koristimo alatke za veb-analizu. Lični podaci se time ne ispituju i ne prosleđuju trećem licu. Podaci o korisnku, koji se u svrhu analize veb-sajtova jednom anonimizuju, prosleđuju se službama provajdera kao trećim licima, pretežno Google Analytics-u, alatki za veb-analizu Google Inc. korporacije, zatim servisu Yandex Metrica, kao i Twitter-u, Facebook-u i Google+ putem dodataka za socijalne medije.

Prikupljanje podataka

eTaktiker.rs koristi „Google Analytics“ alatku za praćenje Internet saobraćaja (Google Analytics Privatnost i Uslovi). Alatka koristi tzv. „First-party“-kolačiće za analizu podataka korisnika. Kolačići su paketi tekstualnih podataka koje Vaš pretraživač čuva. Oni se anonimizuju i ne mogu da sadrže lične podatke korisnika. Ovi podaci se odnose samo na korišćenje sajta eTaktiker.rs. Podaci se dostavljaju Google serveru u SAD, i tamo se čuvaju. Vaša IP adresa se ne prosleđuje zahvaljujući dodatku u Google Analytics kodu za praćenje Internet saobraćaja, koji se nalazi na eTaktiker stranici. Isto važi i za rešenje Yandex Metrica (Yandex Metrica Uslovi korišćenja).

Google i Yandex koriste anonimizirane podatke kako bi pružili uslugu analize aktivnosti na veb-stranici eTaktiker.rs. Google i Yandex mogu, ukoliko je potrebno, da proslede ove informacije trećem licu, ako je to zakonski propisano ili dokle god treće lice obrađuje ove podatke na zahtev Google ili Yandex servisa. Google ili Yandex neće ni u kom slučaju dovesti Vašu IP adresu u vezu sa ostalim podacima Google/Yandex servisa.

Čuvanje kolačića može biti sprečeno odgovarajućim podešavanjima u Vašem pretraživaču. Osim toga i registrovanje ponašanja korisnika na Google-u i sa time povezanih podataka može se sprečiti instaliranjem određenog dodatka u Vašem pretraživaču.

Dodaci integrisani u platforme različitih društvenih medija (Twitter, Facebook, Google +) omogućuju posetiocima da dele sadržaj na društvenim mrežama. Ukoliko se neki dodatak pojavi na veb-stranici, automatski se ostvaruje veza sa serverima provajdera kao trećeg lica i pritom se mogu dostaviti podaci o poseti raznim društvenim mrežama . eTaktiker nema uticaj na svrhu i obim sakupljanja podataka. O tome kako da adekvatno zaštitite svoju privatnost, možete saznati iz Uputstva o zaštiti podataka Vašeg Internet provajdera.

Pravni osnov

Poštovanje zakonskih regulativa je u nadležnosti ovlašćenog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.